Veel gestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt om tuinmeubelen online te kopen. Wij kunnen echter garanderen dat onze sets altijd heerlijk zitten. Onze kwalitatief goede meubels worden namelijk ontworpen door Nederlandse ontwerpers, waardoor deze altijd afgestemd zijn op de Nederlandse lichaamslengte.

Mocht de tuinset toch niet naar wens zijn, kunt u deze altijd binnen 14 dagen kosteloos retourneren.

Wij verkopen alleen tuinmeubelen van de beste outdoor materialen, zoals Aluminium, Teak, RVS, Wicker, HPL (trespa), glas, Textilene en Olifin. Bijna al onze tuinmeubelen hebben een frame van aluminium. Dit materiaal is licht, maar ook sterk en roest niet.

Na de aankoop van uw product(en) krijgt u van ons direct de verwachte leveringsdatum. Wij nemen altijd contact op om dit met u te bespreken. In overleg met u wordt het geschikte levermoment bepaald, ook ’s avonds of in het weekend! Op deze manier hoeft u er nooit speciaal vrij voor te nemen. Uiteraard streven wij naar een snelle levering.

Het onderhoud van uw tuinmeubel is bij elk materiaal verschillend. Zo vergt glas minder onderhoud dan teak. Voor alle verschillende materialen hebben wij onderhoudsmiddelen en wij kunnen u altijd voorzien van advies op maat! Op deze manier blijft de kwaliteit van uw meubels goed.

Alle producten die wij verkopen dienen altijd onderhouden te worden. Wel zijn vele producten onderhoudsarm. Voor elke productgroep zijn er verschillende reinigingsmiddelen en onderhoudsproducten verkrijgbaar. Bij elk product staat beschreven welk reinigingsmiddel u het beste kunt gebruiken. Mocht u daarna nog vragen hebben, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wilt u reinigen met een schoonmaakmiddel dat u thuis heeft staan? Zorg er dan voor dat u een niet-alkalisch middel gebruikt.

Bijna al onze producten zijn geschikt om buiten te laten staan, ook in de winter. In veel gevallen werken de weerinvloeden ook mee aan uw schoonmaakwerkzaamheden. Wanneer u bijvoorbeeld een vlek in uw houten tafel heeft, kan de zon en regen deze vlek in een aantal weken al doen vervagen of in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen. Dus wacht altijd even af voordat u overgaat tot een behandeling.

Veel van onze tuinmeubelen kunt u afdekken met een hoes, behalve teakhouten tafels. Deze kunt u niet zomaar afdekken, omdat er bij verkeerd gebruik van hoezen schimmel kan ontstaan. Met onze Aero Covers kunt u alle tuinmeubelen afdekken. Deze hoezen zijn speciaal tegen schimmelvorming, omdat dit ademende hoezen zijn.

Al onze kussens hebben afneembare hoezen en kunnen ook gewoon gewassen worden. Echter gelden er wel verschillende wasvoorschriften. Sunbrelle kan gewassen worden op 30 graden, in de droger en daarna gestreken worden om de finish opnieuw te activeren. Bijna al onze tuinmeubelen zijn voorzien van deze stof. Bee Wett kunt u alleen wassen op 40 graden en is niet geschikt voor de droger.

Dit is sterk afhankelijk van het materiaalsoort. Zo is Sunbrella een zeer kleurvaste stof die zelfs in de volle zon of met chloor niet zal verbleken. Bijna al onze tuinmeubelen zijn voor zien met deze stof. De Bee Wett stof is vergelijkbaar, deze stof kan ook tegen een stootje. Het is geen probleem om deze kussens buiten te laten liggen in de regen. Het schoon houden van deze stoffen is daarbij ook erg eenvoudig. Vaak is het afspoelen met de tuinslang al voldoende.

Het is van belang dat de tafel goed gemonteerd wordt en dat de schroeven en bouten goed aangedraaid zijn. Wanneer dit niet goed gebeurt, kan de nieuwe tafel instabiel overkomen. Daarnaast is het belangrijk dat u nooit met de tafel gaat slepen. Wanneer deze over de grond wordt gesleept, krijgen de tafelpoten een klap, waardoor ze, soms blijvend, scheef gaan staan. Let hier dus extra goed op.

Bij de verstelbare stoelen dient u voor het verstellen altijd uw rug recht te houden. Het verstellen van de stoel mag amper kracht kosten en de gasdruk moet gemakkelijk meewerken.

De stapelbare stoelen zijn uiteraard gemakkelijk opstapelbaar en dus eenvoudig op te brengen. Daarbij kunt u wel sneller de stoel beschadigen. Daarom is het van belang dat u recht vanaf de voorzijde de stoel aanpakt met de armleuning en vervolgens voorzichtig de achterpoten op de juiste manier doorsteekt. Op deze manier beschadigt u de stoelen niet.

Een ligbed is gemaakt voor één persoon, daarom is het van belang dat u niet met meerdere personen hier op gaat liggen. Veel van onze ligbedden zijn uitgerust met wieltjes, om deze eenvoudig te kunnen verplaatsen. De wielen zijn echter niet bedoeld om langere afstanden mee af te leggen. Mocht u toch langere afstanden willen afleggen, til dan het ligbed met meerdere personen even op.

Een voetenbank is perfect voor meer comfort, aangezien u uw voeten lekker kunt laten rusten. Het is een erg prettig accessoire voor bij uw tuinset. Het komt vaak voor dat mensen de voetenbank gebruiken als stoel of opstapje. Dit raden wij af, omdat dit hier niet voor gemaakt is.

Teakhout is één van de betere houtsoorten voor het buitengebruik, daarom zijn veel van onze tuinmeubelen van dit materiaal gemaakt. Zelfs zonder onderhoud gaat een teakhouten tuinmeubel lang mee en zal het een mooie grijze tint krijgen.

Zelfs zonder onderhoud zal uw teakhouten meubel lang mee gaan en zal het een mooie grijze tint krijgen. Behoudt u liever de originele kleur? Dan is er enig onderhoud vereist. Het schoonmaken van dit materiaal wordt op een iets andere manier gedaan dan de meeste materialen. Allereerst moet het hout helemaal doorweekt zijn met water. Een half uur met de tuinslang op uw teakhouten meubel helpt niet. Een hele dag regen is het beste, want dan weekt het vuil goed los en gaan de poriën van het hout goed openstaan. Met de producten van Exotan kunt u het beste uw tafel onderhouden.